MaiSu


Täältä sivujen takaa löytyy kaneihin hurahtanut nuori nainen, tutummin Maija tai Maisu. Tällä hetkellä teen keikkamuotoista työtä Suomessa ja Norjassa. Suurena osana elämääni on aina ollut valokuvaus. Ensimmäinen järjestelmäkamerani oli Canon eos 450d, sen jälkeen tuli 60d käyttöön ja sen rinnalle myöhemmin 5d mark II. Objektiiveina toimivat perinteinen kitti, Sigman 30mm f1.4, Canonin 55-250mm zoomi ja 2016 eteenpäin Canonin 70-200mm. Kuvia olen käsitellyt ja ulkoasuja sun muita töitä tehnyt Adoben Photoshop CS2:lla ja uudemmalla CS6:lla. Työskentelyssä apuna Wacomin piirtopöytä ja satunnaisesti saman merkin piirtonäyttö.
Kanit ovat aina, ihan lapsesta saakka olleet osa elämääni. Olen nähnyt ja omistanut monenlaista, näköistä ja kokoista kania. Kokemusta on kertynyt paljon näiden vuosien aikana. On tullut suoritettua Suomen Kaniyhdistyksen kasvattajakurssi, käytyä Norjassa Brooksiden kanilassa kesätöissä ja samalla lisää tietoa hamstraamassa. Kaninäyttelyissä aloitin käymään 2007, ensin pet-luokissa ja myöhemmin ensimmäisten venäläisten kanssa ulkomuotoluokissa. Lopulta uskaltauduin 2010 estekisoihin ja esteet osoittautuikin meidän lajiksemme. Kisaamisen myötä alkoi kiinnostus estekanien jalostamiseen, eli näihin esteristeytyksiin. Ensimmäiset kaninpoikaset ovat syntyneet tähän taloon jo 2002, varsinaisia estepoikueita on syntynyt vasta 2011 eteenpäin. Tähän mennessä eliitti luokkaan on klassautunut lähemmäs parikymmentä kasvattiani, vh-listoilla ja SM kilpailuissa ovat kasvattini myös pärjänneet. Minulta on myös muuttanut esteristeytyksiä muihin Pohjoismaihin.
Esteristeytysten lisäksi pienimuotoisena projektinia yritän saada aikaan valkokorvaisia, rex-turkilla ja jäniskropalla.
Jos on jotain kysyttävää kaneihin liittyen, vastaan mielelläni kysymyksiin. Yhteyden minuun saa parhaiten s-postilla maija.suni@hotmail.com.